nauhaAsukasyhdistyksen toiminta-alueella on viime vuosina toteutunut paljon merkittäviä kaavahankkeita ja liikennöintiin liittyviä ratkaisuja. Yhdistys on ollut erittäin aktiivisesti niissä mukana ja tehnyt jopa kaavavalituksia aina Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen asti.

Keskeisimmät kaavahankkeet ovat olleet ns. Renorin alueen kaava radanvarressa sekä koko Anttilanmäen asemakaavan uudistaminen. Asukasyhdistys vastusti ensin mainitun kaavan sisällöllistä rakennetta voimakkaasti, mutta hävisi taistelun kaupungin virkakoneistoa vastaan. Jälkimmäisen kaavan toteutusprosessi oli aivan toista luokkaa, ja asukasyhdistys sai olla aktiivisesti mukana kehittämässä alueen tulevaisuutta säätelevää asemakaavaa. Kaavasta tuli huomattavasti aiempaa suojelevampi vanhan rakennuskannan osalta, jota ehdittiin kaivata jo pitkään. Tällä hetkellä kaupungilla on vireillä ns. Radanvarren kehittämishanke, joka myös sivuaa Anttilanmäkeä. Asukasyhdistys on myös tehnyt aloitteen Anttilanmäen muuttamiseksi pihakatualueeksi, joskin se on kohdannut vastustusta virkamiesten suunnalta. Asiaa kehitellään edelleen.

Tämän aihealueen asioita hoitaa yhdistyksen KAAVA- JA LIIKENNETYÖRYHMÄ, jonka puheenjohtaja on DI Erkki Rope. Ota Erkkiin yhteyttä näissä asioissa sähköpostilla erkkirope@gmail.com tai soita 050-5287936.

KAAVAKARTTA

 

RENORIN ALUEEN ASEMAKAAVA


ANTTILANMÄEN ASEMAKAAVA


PIHAKATUHANKE


KAAVAHISTORIAA


KAAVA- JA LIIKENNEAINEISTOA


PAIKKATIETOIKKUNA


LIITYNTÄPYSÄKÖINTI


 

 


ANTTILANMÄKI-KITTELÄN ASUKASYHDISTYS RY